Σελίδες

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Το τέταρτο album των Matisse θα κυκλοφορήσει από την Columbia την Δευτέρα 7 Μαίου

  
Το Paper Door θα περιέχει 10 νέα τραγούδια καθώς και 2 θέματα, ένα instrumental intro και ένα χορωδιακό outro. Τη παραγωγή έκανε ο Greggy K (κιθαρίστας & συνθέτης των Matisse) στο studio του κατά την διάρκεια του χειμώνα 2011/12. Το άλμπουμ σηματοδοτεί η επιστροφή του αυθεντικού τραγουδιστή και συνθέτη Άρη Σιαφά, που έγραψε και τους περισσότερους από τους εξαιρετικούς στίχους των τραγουδιών. H Ειρήνη Δούκα συμμετέχει στο “Sorry ενώ το εικαστικό του εξωφύλλου φιλοτέχνησε η Ντόρα Οικονόμου.  
“Η χάρτινη πόρτα μπορεί να μουλιάσει απ' τη βροχή και να γίνει χαρτοπολτός, μπορεί να την κόψει ένα παιδί με το ψαλιδάκι της χειροτεχνίας του, μπορεί να την σκίσει με τα νύχια του ένα αδέσποτο, μπορεί να γίνει φτερό στον άνεμο. Θα μπορούσε να  χρησιμοποιηθεί και ως πίνακας που κρατάς τις σημειώσεις σου... Σε καμία περίπτωση δεν ωφελεί να την κλειδώσεις. Τα τραγούδια στο  Paper Door είναι για όσους ανησυχούν περισσότερο με τους συναγερμούς παρά με τις χάρτινες πόρτες ή καλύτερα για όσους αισθάνονται πιο ασφαλείς όταν βλέπουν όλες τις πόρτες χάρτινες...» δήλωσε ο Άρης Σιαφάς για τη θεματολογία των τραγουδιών.
Ήδη το πρώτο single με τίτλο Lucky Day ξεχωρίζει στο ραδιόφωνο. 
Οι Matisse δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2000 επηρεασμένοι κυρίως από τη βρετανική και αμερικάνικη εναλλακτική σκηνή και διάλεξαν το όνομά τους βλέποντας έναν πίνακα του Henry Matisse. Κυκλοφορήσαν το πρώτο τους ep με τίτλο  «4» το 2003, μόλις υπέγραψαν στη Sony Music. Ακολούθησαν τα άλμπουμ  Cheap As Art(2005), Toys Up(2007) και Rock N Roll Mafia(2009). 
Οι Matisse είναι: Άρης Σιαφάς(φωνή), Γιάννης Μασούρας (μπάσο), Greggy K (κιθάρες), Βασίλης Ζερβός (κιθάρα) & Νίκος Μανουσόπουλος  (drums).

Δεν υπάρχουν σχόλια: